Motto - huisvandestad

Partners

Heilige Familie Ieper 

De leerlingen en leerkrachten van 6de Beeldende Kunsten en 7de Decoratie van de Heilige Familie maakten de ontwerpen voor het tentoonstellingsmeubilair, de belettering, de campagnebeelden. Zij verzorgden de artistieke vertaling van de thema’s en werkten intensief mee tijdens de opbouw.

Het Voorlopig Bewind
Een enthousiaste groep jongeren uit alle Ieperse middelbare scholen doorliep het participatietraject al voor de opening van het Huis van de Stad. Dit bij wijze van test vooraleer we de negen vragen op de bevolking afvuren. Maar het was vooral interessant om te zien en te horen hoe jongeren denken over een toekomstig museum voor Ieper.  

De Ieperse schooldirecties en leerkrachten
Een delegatie van Ieperse schooldirecties en leerkrachten zetelen in de werkgroep Museumleerkrachten. Hun pedagogisch advies, aangevuld met de bevindingen van de jongeren van het Voorlopig Bewind, maakt dat we straks het nieuwe museum kunnen starten met een sterk pedagogisch programma.

Geert Opsommer
Ontwerp artistieke vertaling van de negen thema’s die aan bod komen op de tentoonstelling.

Ieperse stadsdiensten en stadsbestuur
Technische, logistieke, grafische, wetenschappelijke en financiële steun

Verenigingen en organisaties
Heel wat verenigingen, personen en organisaties tonen interesse voor het Huis van de Stad.  Alle activiteiten die we organiseren tussen april en december zijn in nauwe samenwerking met een andere partner. Op die manier bereiken we een heel divers doelpubliek! 


     Met steun van de provincie West-Vlaanderen. 

 

/files/uploads/imagecache/nexHVDSListImageDetail/images/socialMediaWall/het-huis-voor-iedereen.png
Laatst ingezonden beeld via sociale media

Nieuwe aflevering van Roland & Bertrand!

 

Adres

Grote Markt 34
8900 Ieper

Openingsuren

Vrijdag
13u - 17u

Zaterdag
10u - 12u30
14u - 17u

Zondag
14u - 18u