Motto - huisvandestad

Over Huis van de Stad

Bouw mee aan een nieuw museum voor Ieper en toon het mooiste, strafste of opmerkelijkste van onze stad.

Hoe wil jij de stad aan de toekomstige bezoeker voorstellen? Kom naar het Huis van de Stad, laat je informeren en inspireren door de tijdelijke tentoonstelling en... doe vooral mee! 

Vul de expositie aan met grote en kleine verhalen, idyllische natuurplekjes, Ieperse tradities, inspirerende Ieperlingen, ons typisch taaltje, objecten, lokale producten of kies jouw favoriete museumstuk. 

Vind ons in de Lakenhallen

…een iconisch gebouw dat de tragiek en de veerkracht van Ieper doorheen de eeuwen verbeeldt. De perfecte plaats voor het verhaal van Ieper. In het voorjaar verhuisden de Ieperse stadsdiensten en het stadhuis in de Lakenhallen kwam vrij. De kans om op deze symbolische plaats het nieuwe museum te realiseren.

We reiken de hand

…naar de bevolking, vooraleer de architecten en de museale vormgevers aan de slag gaan. Vanaf april 2016 vragen we om jouw actieve inbreng. Wat willen we bewaren in het collectieve geheugen? Wat verdient een plaats in het nieuwe museum? 

Bezoek de tentoonstelling

...van april tot december 2016 in het stadhuis. We tonen negen hoogtepunten uit elf eeuwen Ieperse geschiedenis, met als rode draad veerkracht en conflict. De bezoeker krijgt een aantal unieke collectiestukken te zien uit de rijke museumcollectie. De tentoonstelling geeft inspiratie en informatie en zet aan om een eigen betekenis te geven aan het Ieperse verleden.

Negen huisjes

… om aan te vullen. Wij horen en zien het graag van jou! Negen kleine huisjes op de tentoonstelling zetten hun deuren open voor jouw objecten, verhalen en ideeën. Beantwoord onze negen concrete vragen en help ons om zo de kleine geschiedenis te verbinden met het grotere verhaal. Een stadsmuseum is pas goed als de inwoners kunnen meegeven wat zij echt belangrijk vinden! 

 
/files/uploads/imagecache/nexHVDSListImageDetail/images/socialMediaWall/het-huis-voor-iedereen.png
Laatst ingezonden beeld via sociale media

Nieuwe aflevering van Roland & Bertrand!

 

Adres

Grote Markt 34
8900 Ieper

Openingsuren

Vrijdag
13u - 17u

Zaterdag
10u - 12u30
14u - 17u

Zondag
14u - 18u